Caprese saláta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. augusztus 13.

Grillételek mellé könnyű köretként, de egy forró nyári napon önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g érett paradicsom (lehet többféle színű is)
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 gombóc bivaly mozzarella
  • só, frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

 

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, a nagyobbakat vágjuk karikára, a kisebbeket félbe, negyedbe. Egy szép tálban rusztikusan rendezzük el a paradicsomokat, a friss bazsalikomot tépkedjük kisebb darabokban a tetejére. Sózzuk, borsozzuk, majd a mozzarellát vastagabb szeletekre vágva helyezzük a paradicsomok tetejére. Alaposan locsoljuk meg olívaolajjal és azonnal tálaljuk.