Görög saláta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. augusztus 15.

Grillételek mellé köretként, de egy forró nyári napon akár önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g érett paradicsom (lehet többféle színű is)
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 kisebb sárga kaliforniai paprika
  • fél marék fekete olívabogyó
  • 320 g feta sajt
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • néhány levél szívsaláta
  • frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

 

Elkészítés:

A paradicsomot, a kígyóuborkát, a paprikát alaposan mossuk meg, a hagymát pucoljuk meg. A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra, és egy nagyobb tálban keverjük össze az olajjal, a borssal, az oregánóval és a szívsalátával. A feta sajtot tálaláskor tegyük a zöldségek tetejére, díszítsük néhány csepp olívaolajjal és azonnal tálaljuk.