Görög saláta
Szerző:
2018. augusztus 15.
Grillételek mellé köretként, de egy forró nyári napon akár önmagában is megállja a helyét ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g érett paradicsom (lehet többféle színű is)
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 kisebb sárga kaliforniai paprika
- fél marék fekete olívabogyó
- 320 g feta sajt
- 1 evőkanál friss oregánó
- néhány levél szívsaláta
- frissen őrölt bors
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomot, a kígyóuborkát, a paprikát alaposan mossuk meg, a hagymát pucoljuk meg. A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra, és egy nagyobb tálban keverjük össze az olajjal, a borssal, az oregánóval és a szívsalátával. A feta sajtot tálaláskor tegyük a zöldségek tetejére, díszítsük néhány csepp olívaolajjal és azonnal tálaljuk.