Céklahumusz

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. október 9.

Izgalmas krém lehet szendvicsekbe, de zöldségek mellé mártogatósként is isteni!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 600 g cékla
  • 4 szelet rozskenyér
  • 1 teáskanál frissen őrölt római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 100 ml olívaolaj
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • friss koriander a díszítéshez

 

Elkészítés:

A céklát hideg folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd héjastul tegyük a sütőbe, és süssük 200 fokon legalább 40 percig. A rozskenyérszeleteket pirítsuk aranybarnára, vágjuk le a héjukat és kockázzuk fel.

Ha a cékla megsült, hagyjuk kissé kihűlni, de még melegen hámozzuk meg. Aprítógépben krémesítsük a kenyérkockákkal, olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával és a római köménnyel. Ízlés szerint ízesítsük a citrom héjával és levével. Hűtőben hűtsük ki teljesen, majd tálaljuk frissen aprított korianderrel.