Csirkés Waldorf-saláta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. október 11.

Az eredeti, 1920-as években született receptet bátran kiadósabbá tehetjük egy kis grillezett csirke- vagy pulykamellel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 dupla csirkemell (kb. 600 g)
  • 8 db szárzeller
  • 2 savanyú nyári alma
  • 1 kisebb marék dió
  • 1 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A majonézből, tejfölből, mustárból és citromléből készítsünk öntetet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (ha nagyon savanyú, 1 teáskanál cukrot is adhatunk hozzá).

A csirkemellet vágjuk ketté, tisztítsuk meg a lelógó részektől, sózzuk, borsozzuk és olajozott serpenyőben oldalanként 10-10 perc alatt süssük készre, és amíg a salátát elkészítjük, pihentessük. A szárzellert folyó víz alatt mossuk meg és szeleteljük fel, az almát pucoljuk meg és kockázzuk fel. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd keverjük össze az almával, a zellerrel és az öntettel. A csirkemellet szintén kockázzuk fel, majd forgassuk össze a salátával és frissen tálaljuk.