Gluténmentes meggyes clafoutis

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. október 12.

Gluténérzékenyek és cöliákiások is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:

  • 2 tasak gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 4 db tojás
  • 200 ml 30%-os habtejszín
  • 200 ml tej
  • 1 csipet só
  • 5 evőkanál cukor
  • ½ citrom reszelt héja és leve
  • 50 g szeletelt mandula
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 500 g magozott meggy

 

Elkészítés:

 

Az egész tojásokat keverjük 4 evőkanál cukorral fehéredésig, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tejet és a pudingport, végül reszeljük bele a citrom héját és öntsük hozzá a levét. Alaposan keverjük össze, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk.

A magozott meggyet a fahéjjal és a maradék 1 evőkanál cukorral keverjük össze, majd sütőpapírral bélelt, kerek tortaformában egyenletesen rendezzük el. Öntsük rá a tésztát, és a tetejét szórjuk meg szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig, majd fóliával letakarva még további 15 percig. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.