Halfasírt

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. október 13.

Ha szeretnénk elkerülni, hogy az egész lakás halillatban ússzon, a húspogácsákat sütőben is süthetjük.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g fehér húsú hal
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 100 g zsemle- vagy kenyérmorzsa
  • 1 csokor újhagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem, finomra aprítva
  • 2 evőkanál friss menta, finomra aprítva
  • 2 evőkanál friss koriander, finomra aprítva
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A halat aprítógépben zúzzuk össze, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Egy nagyobb tálban keverjük össze a fűszerekkel és a finomra aprított újhagymával, zöldfűszerekkel, aztán ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Nedves kézzel formázzunk dió nagyságú golyókat a masszából.

Egy vastagabb falú serpenyőben hevítsünk kb. annyi olajat, hogy a golyókat háromnegyedig ellepje, majd 3-4 perc alatt süssük készre őket. Langyosan, friss korianderrel és citromgerezdekkel tálaljuk.