Fehér csokis sütőtök-mousse
Szerző:
2019. február 9.
Nem csak sütőben sütve, magában majszolva vagy krémleves formájában élvezhetjük a sütőtököt, kísérletezzünk vele bátran!
Hozzávalók 6 személyre:
- 300 g sütőtökpüré
- 3×200 ml habtejszín
- 80 g cukor
- 1 teáskanál sütőtök-fűszerkeverék
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 80 g fehércsokoládé
Elkészítés:
A sütőtökpürét, 200 ml tejszínt, a fűszerkeveréket, a vaníliát, a cukrot és a fehér csokit alacsony lángon forraljuk össze, majd teljesen hűtsük ki. A maradék habtejszínt verjük kemény habbá és óvatosan forgassuk össze a sütőtökös keverékkel. Töltsük üvegpoharakba és legalább 2 órára vagy tálalásig tegyük a hűtőbe.