Csokoládéláva
Az afrodiziákum elnevezés Aphrodité, a szépség és termékenység istennőjének nevéből származik, akinek a léptei nyomán a legenda szerint olyan növények és virágok nőttek ki, melyek elfogyasztása fokozza a vágyat. Egy-két ilyen alapanyagokkal nemcsak az ételt, de a szerelmi életünket is megfűszerezhetjük kicsit!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 egész tojás
- 80 g kristálycukor
- 150 g 60%-os étcsokoládé
- 150 g vaj
- 2 púpozott evőkanál finomliszt
- csipet só
- vaj a formák kenéséhez
- 2 evőkanál kakaópor és 2 evőkanál kristálycukor keveréke
Afrodiziákum: étcsokoládé
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kisebb darabokra vágott vajat és a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Külön edényben keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd csurgassuk hozzá a csokoládés vajat, és apránként adjuk hozzá a lisztet és a sót is. A sütőformákat belülről kenjük meg vajjal és vékonyan vonjuk be a kakaópor-cukor keverékével. A formákat háromnegyedig töltsük fel a tésztával, majd légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt süssük addig, amíg megemelkednek, a tetejük megkeményedik, de a közepük még folyós.