Csokoládéláva

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. március 25.

Az afrodiziákum elnevezés Aphrodité, a szépség és termékenység istennőjének nevéből származik, akinek a léptei nyomán a legenda szerint olyan növények és virágok nőttek ki, melyek elfogyasztása fokozza a vágyat. Egy-két ilyen alapanyagokkal nemcsak az ételt, de a szerelmi életünket is megfűszerezhetjük kicsit!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 egész tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 150 g 60%-os étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 2 púpozott evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • vaj a formák kenéséhez
  • 2 evőkanál kakaópor és 2 evőkanál kristálycukor keveréke
Afrodiziákum: étcsokoládé

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kisebb darabokra vágott vajat és a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. Külön edényben keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd csurgassuk hozzá a csokoládés vajat, és apránként adjuk hozzá a lisztet és a sót is. A sütőformákat belülről kenjük meg vajjal és vékonyan vonjuk be a kakaópor-cukor keverékével. A formákat háromnegyedig töltsük fel a tésztával, majd légkeveréses sütőben 10-12 perc alatt süssük addig, amíg megemelkednek, a tetejük megkeményedik, de a közepük még folyós.