Sonkás borsós tésztasaláta
Szerző:
2019. szeptember 3.
Egyszerűen elkészíthető, laktató finomság, ami tökéletes lezárása egy hosszúra nyúlt napnak.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csomag orecchiette tészta
- 200 g zöldborsó
- 400 g sonka, közepes kockákra vágva
- 1 piros kaliforniai paprika, aprítva
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 üveg paradicsomos pesto
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- extra szűz olívaolaj
- néhány csepp citromlé
Elkészítés:
A tésztát főzzük al dentére, majd egy nagyobb tálban keverjük össze a pestóval, a borsóval és a sonkakockákkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg petrezselyemmel. Tálalás előtt locsoljuk meg néhány csepp citromlével és olívaolajjal. Szobahőmérsékleten a legfinomabb.