Sonkás borsós tésztasaláta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. szeptember 3.

Egyszerűen elkészíthető, laktató finomság, ami tökéletes lezárása egy hosszúra nyúlt napnak.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag orecchiette tészta
  • 200 g zöldborsó
  • 400 g sonka, közepes kockákra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika, aprítva
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 üveg paradicsomos pesto
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj
  • néhány csepp citromlé

 

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dentére, majd egy nagyobb tálban keverjük össze a pestóval, a borsóval és a sonkakockákkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg petrezselyemmel. Tálalás előtt locsoljuk meg néhány csepp citromlével és olívaolajjal. Szobahőmérsékleten a legfinomabb.