Sonkás tormakrémeleves
Szerző:
2019. szeptember 3.
Melengető finomság, ami akár önmagában is megállja a helyét egy könnyű ebéd vagy vacsora gyanánt.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej fehérhagyma, finomra vágva
- 1 evőkanál vaj
- 3 db burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 200 ml 30%-os habtejszín
- 1 szál torma, frissen reszelve
- só, frissen őrölt bors
- 600 ml sonkalé vagy víz
- 1 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
- sonkakockák
- snidling
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel egy lábosban és futtassuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a tormát, az aprított burgonyát és a répát, majd öntsük fel a sonkalével vagy sima vízzel. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesítsük az egészet, majd ízesítsük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Öntsük fel a tejszínnel és forraljunk rajta egyet. Tálaláskor tegyünk a tányérok aljára sonkát, arra szedjük a forró levest, a tetejét pedig szórjuk meg aprított snidlinggel.