Sonkás tormakrémeleves

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. szeptember 3.

Melengető finomság, ami akár önmagában is megállja a helyét egy könnyű ebéd vagy vacsora gyanánt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej fehérhagyma, finomra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 db burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 200 ml 30%-os habtejszín
  • 1 szál torma, frissen reszelve
  • só, frissen őrölt bors
  • 600 ml sonkalé vagy víz
  • 1 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
  • sonkakockák
  • snidling

 

Elkészítés:

A vajat olvasszuk fel egy lábosban és futtassuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a tormát, az aprított burgonyát és a répát, majd öntsük fel a sonkalével vagy sima vízzel. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesítsük az egészet, majd ízesítsük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. Öntsük fel a tejszínnel és forraljunk rajta egyet. Tálaláskor tegyünk a tányérok aljára sonkát, arra szedjük a forró levest, a tetejét pedig szórjuk meg aprított snidlinggel.