Kétféle zöldségkrém

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. december 19.

Akár a húsfogyasztásunkat szeretnénk csökkenteni kicsit, vagy csak szívesen fedeznénk fel új ízeket, az alábbi zöldségkrém receptekkel biztosan nem lövünk mellé!

Waldorf-krém

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű zeller vagy egy nagyobb fele (nagyjából 25 dkg)
  • 5 darab nagyobb alma
  • 3 marék dió

 

A zellert hámozzuk meg, kockázzuk fel és főzzük puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Az almákat szintén hámozzuk meg és kockázzuk fel. Amikor a zeller megpuhult, az almával együtt pürésítsük. Adjuk hozzá a három szűk marék diót, és botmixerrel dolgozzuk össze, míg homogén krémet nem kapunk. Használható szendvicskrémként és mártogatósként is.

 

Mustáros édeskrumpli-szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 2-3 nagyobb batáta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • só, bors

 

A batátát hámozzuk meg, karikázzuk fel és főzzük meg. Ha megfőtt, öntsük le róla vizet és botmixerrel pürésítsük. Villával is össze lehet törni, ha valaki darabosabban szereti. Amíg fő, egy közepes hagymát vágjunk apróra , és kevés olajon dinszteljük  meg. Ha kész a krém, adjuk hozzá a hagymát és a mustárt. Hidegen kínáljuk. Ez a krém a hűtőszekrényben szűk egy hétig eláll.