Gombás gesztenyekrémleves

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. december 20.

Akár az ünnepi asztalra is!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g barna csiperkegomba, szeletekre vágva
  • 300 g főtt gesztenye
  • 1 kis fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 400 ml víz
  • 200 ml habzóbor
  • 100 ml tejszín
  • néhány csepp citromlé
  • friss kakukkfű vagy rozmaring
  • 1 kis csokor petrezselyem

 

 

Elkészítés:

Vastag aljú lábosban olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, majd dobjuk rá a gombaszeleteket, és pirítsuk addig, míg aranybarna lesz. Ha kész, szedjük ki egy tálba és tegyük félre.

Olvasszuk meg a vaj másik felét is, majd futtassuk át rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gesztenyét, öntsük fel a vízzel és a habzóborral, és forraljuk kb. 15 percig. Tegyük hozzá a megsült gomba háromnegyedét és a tejszínt, forraljuk további 5 percig, majd botmixerrel krémesítsük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük friss kakukkfűvel vagy rozmaringgal és néhány csepp citromlével. A maradék gombaszeletekkel és friss petrezselyemmel díszítve, forrón tálaljuk.