Spagetti carbonara

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. december 21.

Az eredeti olasz klasszikus.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g pancetta (vagy húsos szalonna)
  • 2 evőkanál vaj
  • 100 g pecorino és/vagy parmezán, frissen reszelve
  • 1 csomag spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma, a késsel kilapítva
  • 4 egész tojás
  • 100 ml fehérbor
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

 

 

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben főzzük al dentére, azaz fogkeményre.

A pancettát daraboljuk nagyobb kockákra, a tojásokat üssük egy külön kisebb tálba, sózzuk, borsozzuk és villával keverjük el alaposan.

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk meg benne a pancettát. Ha megbarnult, adjuk hozzá a fokhagymát, és amikor illatozni kezd, öntsük fel a borral, majd forraljuk vissza a felére. Dobjuk rá a kifőtt tésztát, forgassuk át, hogy a szalonna zsírja mindenhol bevonja a tésztát, majd öntsük le a tojásokkal. Gyors mozdulatokkal keverjük át alaposan, a tojásokat teljesen eloszlatva a spagettin. Forrón, a reszelt sajttal és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.