Vörösborban párolt körte

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. december 22.

Szemet gyönyörködtető desszert, amit meglepően egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 egész körte
  • 1 palack vörösbor
  • 100 g cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 csipet só
  • fűszerek: vanília rúd, 1 cm gyömbér, 5-6 szem szegfűszeg

 

 

Elkészítés:

A körtéket hámozzuk meg úgy, hogy a szárukat nem vágjuk le.

Egy mélyebb, de nem túl nagy lábosban tegyük bele a vörösbort, a sót és a fahéjrudat, majd forraljuk fel. Ízlés szerint fűszerezhetjük az alaplevet vaníliarúddal, gyömbérrel, szegfűszeggel is.

Állítsuk bele a vörösborba a körtéket úgy, hogy éppen ellepje őket, de a száruk még kilógjon. Alacsony lángon, nagyjából 15 perc alatt főzzük puhára. Ha kész, vegyük ki a körtéket a vörösborból, majd a fűszeres levet forraljuk vissza a harmadára – ha szükséges, adhatunk még hozzá cukrot, hogy besűrűsödjön. Egy gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk.