Sajtos rúd

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. január 9.

A száraz, bolti verzió helyett süssünk házi ropogtatnivalót!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

A tésztához:

  • 450 dkg finomliszt
  • 10 g friss élesztő
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 200 ml langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só

 

A sajtos feltéthez:

  • reszelt edami sajt
  • olívaolaj
  • friss kakukkfű

 

Elkészítés:

A langyos vízben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. Egy nagyobb tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sót, majd készítsünk egy mélyedést a liszt közepébe és öntsük bele az élesztős vizet. Körkörös mozdulatokkal folyamatosan dolgozzuk össze a lisztet a vízzel, majd ha egy gombóccá összeállt, csorgassuk hozzá az olívaolajat és dagasszuk ki alaposan. Tegyük lisztezett edénybe és konyharuhával letakarva kelesszük a duplájára.

A tésztát nyújtsuk téglalap formára, kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg friss kakukkfűvel, majd reszelt sajttal is. Vágjuk fel kb. 3-4 cm széles csíkokra, és a két végüknél fogva csavarjuk meg a rudakat. Egymástól távolabb helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt.