Vörösboros hagymaleves

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. február 3.

Melengető fogás (nem csak) hűvös estékre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 közepes fej vöröshagyma, karikákra vágva
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj
  • 1 db 20 cm-es póréhagyma, karikákra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,2 l víz
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 2-3 szál friss, finomra vágott vagy 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 4 szelet toastkenyér
  • 5 dkg trappista sajt reszelve
  • 1,5 dl száraz vörösbor

 

Elkészítés:

A vöröshagymát megpirítjuk az olajon, majd 3-4 perc múlva hozzáadjuk a pórét és a fokhagymát is. Ezután beleszórjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett fokozatosan felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a leveskockát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk és gyöngyözve főzzük. Közben a kenyereket megpirítjuk és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Ezt követően beleöntjük a levesbe a bort, és még 4-5 percig főzzük. A sajtot rápirítjuk a kenyérszeletekre, ferdén félbevágjuk, és forrón tálaljuk a levessel együtt.