Tészta diós pesztóval
Szerző:
2020. február 4.
Mert a dió nem csak a süteményekhez passzol!
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg penne
- 2 marék friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- 8 ek olívaolaj
- 1 marék durvára vágott dió
- frissen reszelt sajt
Elkészítés:
A durvára vágott diót serpenyőben hirtelen átpirítjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük és félretesszük. A bazsalikomot a sóval együtt mozsárban szétzúzzuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és diót, míg sűrű pépet nem kapunk. A sajtot és az olívaolajat kanalanként adagolva hozzáadjuk és a péppel együtt elkeverjük. A tésztát a szószhoz adjuk, majd némi reszelt sajttal és zöldfűszerrel díszítjük.