Tészta diós pesztóval

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. február 4.

Mert a dió nem csak a süteményekhez passzol!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg penne
  • 2 marék friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 marék durvára vágott dió
  • frissen reszelt sajt

 

Elkészítés:

A durvára vágott diót serpenyőben hirtelen átpirítjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük és félretesszük. A bazsalikomot a sóval együtt mozsárban szétzúzzuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és diót, míg sűrű pépet nem kapunk. A sajtot és az olívaolajat kanalanként adagolva hozzáadjuk és a péppel együtt elkeverjük. A tésztát a szószhoz adjuk, majd némi reszelt sajttal és zöldfűszerrel díszítjük.