Citromos-mazsolás kuglóf

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. április 10.

Ízletes húsvéti desszert, amiből a locsolók is csemegézhetnek.

Hozzávalók:

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • 1 kávéskanál Bourbon vaníliás cukor
  • 1-2 csipet só
  • 1 dl olívaolaj

 

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és összekeverjük az olaj kivételével minden hozzávalóval. Ha tésztává állt, elkezdjük dagasztani, apránként hozzá adagolva az olajat. Ezután letakarjuk, és meleg helyen 40-45 percig kelesztjük. Amikor duplájára dagadt, kiolajozott kuglófformába tesszük, még 15-20 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.