Citromos-mazsolás kuglóf
Szerző:
2020. április 10.
Ízletes húsvéti desszert, amiből a locsolók is csemegézhetnek.
Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 1 kávéskanál Bourbon vaníliás cukor
- 1-2 csipet só
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és összekeverjük az olaj kivételével minden hozzávalóval. Ha tésztává állt, elkezdjük dagasztani, apránként hozzá adagolva az olajat. Ezután letakarjuk, és meleg helyen 40-45 percig kelesztjük. Amikor duplájára dagadt, kiolajozott kuglófformába tesszük, még 15-20 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.