Húsvéti sonka dijoni reteksalátával, buggyantott tojással
Szerző:
2020. április 11.
Készítsük el a húsvéti asztal sztárját egészségesebb kivitelben!
Hozzávalók 4 személyre:
A sonkához:
- 80 dkg főzött sonka szeletelve
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1/2 dl olívaolaj
A salátához:
- 30 dkg retek, csíkokra vágva
- 2 db kaliforniai paprika, csíkokra vágva
- 1 köteg újhagyma, karikára vágva
- 1 dl olívaolaj
- 3 evőkanál dijoni mustár
- 1 citrom
- só, bors
A buggyantott tojáshoz:
- 1 l víz
- 2 evőkanál ecet
- 4 tojás
Elkészítés:
A sonkaszeleteket bekenjük a szójaszósszal, majd felhevített olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk.
A saláta hozzávalóit összekeverjük, majd az olívaolajból, a dijoni mustárból és a citromléből öntetet készítünk, sóval, borssal ízesítjük. Az ecetes vizet felforraljuk, majd egy merőkanál segítségével belehelyezzük a feltört tojásokat, és a kívánt keménységre főzzük. Tálaláskor tányérra helyezzük a salátát, 2 szelet sonkát, és a tetejére tesszük a frissen elkészült buggyantott tojásokat. Külön még ecetes tormát is adhatunk mellé.