Húsvéti sonka dijoni reteksalátával, buggyantott tojással

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. április 11.

Készítsük el a húsvéti asztal sztárját egészségesebb kivitelben!

Hozzávalók 4 személyre:

A sonkához:

  • 80 dkg főzött sonka szeletelve
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 dl olívaolaj

A salátához:

  • 30 dkg retek, csíkokra vágva
  • 2 db kaliforniai paprika, csíkokra vágva
  • 1 köteg újhagyma, karikára vágva
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 1 citrom
  • só, bors

A buggyantott tojáshoz:

  • 1 l víz
  • 2 evőkanál ecet
  • 4 tojás

 

Elkészítés:

A sonkaszeleteket bekenjük a szójaszósszal, majd felhevített olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk.
A saláta hozzávalóit összekeverjük, majd az olívaolajból, a dijoni mustárból és a citromléből öntetet készítünk, sóval, borssal ízesítjük. Az ecetes vizet felforraljuk, majd egy merőkanál segítségével belehelyezzük a feltört tojásokat, és a kívánt keménységre főzzük. Tálaláskor tányérra helyezzük a salátát, 2 szelet sonkát, és a tetejére tesszük a frissen elkészült buggyantott tojásokat. Külön még ecetes tormát is adhatunk mellé.