Fűszeres házi ketchup
Szerző:
2020. április 17.
A gyerekek kedvence, tartósítószer nélkül!
Hozzávalók 5 dl-hez:
- 1 vöröshagyma, finomra aprítva vagy reszelve
- 2 evőkanál szűz olívaolaj
- 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- 7 dl áttört natúr paradicsom
- negyed mokkáskanál őrölt szegfűbors
- negyed mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- fél kiskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál méz vagy xilit
- fél kiskanál só
- 1 evőkanál friss citromlé
Elkészítés:
A hagymát az olajon megfuttatjuk. Amikor már üveges, a fokhagymát és a paradicsomot beletesszük, a fűszerekkel, a mustárral, a mézzel, a sóval és a citromlével ízesítjük. Kis lángon, időnként megkevergetve, kb. 35-45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Végül teljesen simára turmixoljuk, és kihűtjük. Üvegekbe töltve, hűtve tárolhatjuk.