Fűszeres házi ketchup

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. április 17.

A gyerekek kedvence, tartósítószer nélkül!

Hozzávalók 5 dl-hez:

  • 1 vöröshagyma, finomra aprítva vagy reszelve
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 7 dl áttört natúr paradicsom
  • negyed mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • negyed mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • fél kiskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál méz vagy xilit
  • fél kiskanál só
  • 1 evőkanál friss citromlé

 

Elkészítés:

A hagymát az olajon megfuttatjuk. Amikor már üveges, a fokhagymát és a paradicsomot beletesszük, a fűszerekkel, a mustárral, a mézzel, a sóval és a citromlével ízesítjük. Kis lángon, időnként megkevergetve, kb. 35-45 percig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Végül teljesen simára turmixoljuk, és kihűtjük. Üvegekbe töltve, hűtve tárolhatjuk.