Epres rebarbaraleves

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. május 6.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 30 dkg eper
  • 40 dkg rebarbara
  • 2,5 dl fehérbor
  • 3,5 dl víz
  • 15 dkg cukor vagy por alapú édesítőszer
  • 1 teáskanál citromhéj reszelve
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl habtejszín a tálaláshoz
  • 4 szál menta a díszítéshez

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg az epret és a rebarbarát, majd mindkettőt daraboljuk fel. Főzzük fel a bort 3,5 dl vízzel, a cukorral vagy édesítőszerrel és a citromhéjjal. Adjuk hozzá az epret és a rebarbarát is. Főzzük pár percig, majd vegyünk ki kb. 5 evőkanál rebarbarát, és tegyük félre. A maradékot főzzük puhára és pürésítsük. A keményítőt keverjük simára egy kevés hideg vízben, és adjuk a félretett rebarbarával együtt a leveshez. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük le. Mentalevéllel, szeletelt mandulával és egy kis házi tejszínhabbal tálaljuk.