Chiás-áfonyás puding
Szerző:
2020. május 19.
Könnyű, ízletes desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni!
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 evőkanál chiamag
- 3 dl mandulatej
- 1 csipet fahéj
- 35 dkg fekete áfonya
- 4 evőkanál méz
- 8 szem mandula
- 3 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A chia-magot keverjük össze a mandulatejjel és a fahéjjal, és fél órán át hagyjuk állni. 20 dkg fekete áfonyát turmixoljunk darabosra, a mézzel és a maradék egész áfonyákkal keverjük a chiás masszához, osszuk szét 4 nagyobb tálkába vagy pohárba, és pihentessük még fél órán át. Aprítsuk össze a mandulát, reszeljük le vagy késsel forgácsoljuk szét az étcsokoládét. A chiapudingot szórjuk meg az aprított mandulával és a csokoládéval.