Chiás-áfonyás puding

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. május 19.

Könnyű, ízletes desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 evőkanál chiamag
  • 3 dl mandulatej
  • 1 csipet fahéj
  • 35 dkg fekete áfonya
  • 4 evőkanál méz
  • 8 szem mandula
  • 3 dkg étcsokoládé

 

Elkészítés:

A chia-magot keverjük össze a mandulatejjel és a fahéjjal, és fél órán át hagyjuk állni. 20 dkg fekete áfonyát turmixoljunk darabosra, a mézzel és a maradék egész áfonyákkal keverjük a chiás masszához, osszuk szét 4 nagyobb tálkába vagy pohárba, és pihentessük még fél órán át. Aprítsuk össze a mandulát, reszeljük le vagy késsel forgácsoljuk szét az étcsokoládét. A chiapudingot szórjuk meg az aprított mandulával és a csokoládéval.