Pulykakolbászos paella

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. június 10.

Szenvedélyes spanyol ízek otthon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonyának receptje.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg pulykakolbász, karikákra vágva
  • 40 dkg pulykamell, felkockázva
  • 1 kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 15 dkg ceruzabab
  • 4 paradicsom, felkockázva
  • 30 dkg rizottórizs
  • 1 liter alaplé/víz
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1-2 babérlevél
  • 1 csipet sáfrány
  • só, bors
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és dobjunk rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha kicsit lepirult, mehet rá a kolbász és a pulykamell, majd tegyük bele a kaliforniai paprikát, a ceruzababot és a paradicsomot is. Szórjuk rá a rizottórizst, öntsük fel annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi, tegyük bele a sáfrányt és a babérlevelet, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest, folyamatosan kavargatva főzzük készre a rizst. Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.

 

Forrás: Gallicoop