Pulykakolbászos paella
Szerző:
2020. június 10.
Szenvedélyes spanyol ízek otthon. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonyának receptje.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg pulykakolbász, karikákra vágva
- 40 dkg pulykamell, felkockázva
- 1 kaliforniai paprika, apróra vágva
- 15 dkg ceruzabab
- 4 paradicsom, felkockázva
- 30 dkg rizottórizs
- 1 liter alaplé/víz
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1-2 babérlevél
- 1 csipet sáfrány
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, és dobjunk rá a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha kicsit lepirult, mehet rá a kolbász és a pulykamell, majd tegyük bele a kaliforniai paprikát, a ceruzababot és a paradicsomot is. Szórjuk rá a rizottórizst, öntsük fel annyi alaplével vagy vízzel, ami ellepi, tegyük bele a sáfrányt és a babérlevelet, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Rázogatva, apránként hozzáöntve a húslevest, folyamatosan kavargatva főzzük készre a rizst. Apróra vágott petrezselyemmel és citromkarikával tálaljuk.