Pulykás lasagne falatok
Szerző:
2020. június 15.
Ennek a gyerekek sem tudnak ellenállni! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonyának receptje.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 1 doboz lasagne tészta
- 25 dkg mini mozzarella
- só, bors, oregánó
- olívaolaj
Elkészítés:
Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Adjuk hozzá a pulykahúst, és pirítsuk le. Fűszerezzük oregánóval, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és a paradicsomkonzervet, és főzzük 20 percig. Közben a lasagne lapokat főzzük elő sós vízben 5 percig, majd vágjuk széles csíkokra. Egy muffin tepsi mélyedéseit kenjük ki olajjal, és béleljük ki a tésztacsíkokkal. Töltsük bele a tölteléket, tegyünk a tetejükre egy-egy mozzarellagolyót és 20 perc alatt süssük készre. Friss salátaágyon tálaljuk.