Pulykás lasagne falatok

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. június 15.

Ennek a gyerekek sem tudnak ellenállni! Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonyának receptje.

Hozzávalók: 

  • 1 fej vöröshagyma, felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 doboz lasagne tészta
  • 25 dkg mini mozzarella
  • só, bors, oregánó
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Adjuk hozzá a pulykahúst, és pirítsuk le. Fűszerezzük oregánóval, majd keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és a paradicsomkonzervet, és főzzük 20 percig. Közben a lasagne lapokat főzzük elő sós vízben 5 percig, majd vágjuk széles csíkokra. Egy muffin tepsi mélyedéseit kenjük ki olajjal, és béleljük ki a tésztacsíkokkal. Töltsük bele a tölteléket, tegyünk a tetejükre egy-egy mozzarellagolyót és 20 perc alatt süssük készre. Friss salátaágyon tálaljuk.

 

Forrás: Gallicoop