Mogyorós-csokis müzliszelet
Szerző:
2020. július 7.
Házi müzliszelet, amit még sütni sem kell!
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg méz
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 20 dkg zabpehely
- 10 dkg mogyoró
- 10 pohár puffasztott amarant
Elkészítés:
A mogyorót törjük durvára és kicsit pirítsuk meg. A vajat, a mézet és a cukrot melegítsük össze egy edényben, majd a végén tegyük hozzá a kakaóport és a vanília aromát.
A zabpelyhet, a tört, pirított mogyorót és az amarantot keverjük össze egy másik tálban, és a végén locsoljuk rá a csokis keveréket. Jó alaposan keverjük össze, hogy minden hozzávaló teljesen összedolgozott legyen.
Egy 20×30 centiméteres tepsi aljára tegyünk sütőpapírt, majd kanalazzuk bele a masszát és nagyon alaposan nyomkodjuk le. Fontos, hogy jól tömörítsük az egészet, hogy a végén majd könnyen tudjuk szeletelni és ne essen szét. Sütni nem kell, tegyük hűtőbe két órára, majd vegyük ki és vágjuk szeletekre.