Mazsolás ropogós szelet

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. július 8.

Ízletes tízórai vagy uzsonna lehet, de edzés után is csillapíthatjuk vele az éhségünket.

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt áfonya
  • egy marék durvára tört olajos mag vegyesen (kesudió, mogyoró, paradió)
  • 5 dkg durvára tört mandula
  • 7 dkg méz
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 5 dkg kókuszzsír

 

A kókuszzsírt, a mézet és a cukrot egy kis lábosban melegítsük össze. Az olajos magvakat törjük durvára és pirítsuk meg. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsük rá a kókuszzsíros keveréket és jól dolgozzuk el.

Egy 20×30 centiméteres tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és jól nyomkodjuk le, majd tegyük be a 175 fokos sütőbe. 20-25 percig süssük, ügyelve arra, hogy a teteje ne égjen meg.

Miután kivettük a sütőből, 2-3 órát hagyjuk pihenni, majd vágjuk szeletekre. Könnyebb lesz szeletelni, ha még sütés előtt barázdákat húzunk a masszába, és azok mentén vágjuk fel.