Mazsolás ropogós szelet
Szerző:
2020. július 8.
Ízletes tízórai vagy uzsonna lehet, de edzés után is csillapíthatjuk vele az éhségünket.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehely
- 1 marék mazsola
- 1 marék aszalt áfonya
- egy marék durvára tört olajos mag vegyesen (kesudió, mogyoró, paradió)
- 5 dkg durvára tört mandula
- 7 dkg méz
- 2 evőkanál nádcukor
- 2 evőkanál szezámmag
- 5 dkg kókuszzsír
A kókuszzsírt, a mézet és a cukrot egy kis lábosban melegítsük össze. Az olajos magvakat törjük durvára és pirítsuk meg. Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd öntsük rá a kókuszzsíros keveréket és jól dolgozzuk el.
Egy 20×30 centiméteres tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát és jól nyomkodjuk le, majd tegyük be a 175 fokos sütőbe. 20-25 percig süssük, ügyelve arra, hogy a teteje ne égjen meg.
Miután kivettük a sütőből, 2-3 órát hagyjuk pihenni, majd vágjuk szeletekre. Könnyebb lesz szeletelni, ha még sütés előtt barázdákat húzunk a masszába, és azok mentén vágjuk fel.