Churros
Szerző:
2020. július 17.
A spanyol fánk.
Hozzávalók 4 személyre:
A bevonathoz:
- 100 g kristálycukor
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
A tésztához:
- 1,5 teáskanál kristálycukor
- 250 ml víz
- 0,5 teáskanál só
- 3 evőkanál étolaj
- 140 g búzaliszt
- étolaj a sütéshez
A csokoládé szószhoz:
- 100 g étcsokoládé
- 125 ml habtejszín
Elkészítés:
Keverjük össze a 100 g kristálycukrot az őrölt fahéjjal. A csokiszószhoz forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el benne a feldarabolt étcsokoládét, amíg el nem olvad.
Forraljuk fel a 250 ml vizet a 1,5 teáskanál kristálycukorral, a 0,5 evőkanál sóval és a 3 evőkanál étolajjal, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a lisztet. A masszát töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és a felforrósított olajba nyomjunk belőle 10 cm-es csíkokat. (Ollóval vágjuk a kellő hosszúságúra.) Süssük aranybarnára mindkét oldalát, tegyük szalvétára, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla, majd forgassuk a fahéjas cukorba. Csokoládészószba mártogatva fogyasszuk.