Churros

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. július 17.

A spanyol fánk.

Hozzávalók 4 személyre:

A bevonathoz:

  • 100 g kristálycukor
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj

 

A tésztához:

  • 1,5 teáskanál kristálycukor
  • 250 ml víz
  • 0,5 teáskanál só
  • 3 evőkanál étolaj
  • 140 g búzaliszt
  • étolaj a sütéshez

 

A csokoládé szószhoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 125 ml habtejszín

 

Elkészítés:

Keverjük össze a 100 g kristálycukrot az őrölt fahéjjal. A csokiszószhoz forraljuk fel a tejszínt, majd keverjük el benne a feldarabolt étcsokoládét, amíg el nem olvad.

Forraljuk fel a 250 ml vizet a 1,5 teáskanál kristálycukorral, a 0,5 evőkanál sóval és a 3 evőkanál étolajjal, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a lisztet. A masszát töltsük csillagcsöves nyomózsákba, és a felforrósított olajba nyomjunk belőle 10 cm-es csíkokat. (Ollóval vágjuk a kellő hosszúságúra.) Süssük aranybarnára mindkét oldalát, tegyük szalvétára, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla, majd forgassuk a fahéjas cukorba. Csokoládészószba mártogatva fogyasszuk.

 

Borítókép: Pixabay