Savanyított cukkini
Szerző:
2020. szeptember 5.
Ne ijedjünk meg a házi savanyúság készítésétől, mert a befektetett energia többszörösen megtérül.
Hozzávalók 8 adaghoz:
- 1 kg cukkini
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 3 szál kakukkfű
- 6 dl víz
- 2 dl fehérborecet
- 1 teáskanál só
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál feketebors (egész)
- 1 evőkanál mustármag
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és közepes vastagságú karikákra vágjuk. Egy fazékban felforraljuk a vizet a fehérborecettel, majd beledobjuk a fűszereket, a fokhagymát, a cukrot és a sót. Amikor gyöngyözni kezd, hozzáadjuk a cukkinit is, kb. 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A savanyúságot alaposan tisztára mosott üvegekbe töltjük, és 24 órára száraz dunsztba tesszük.