Savanyított cukkini

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. szeptember 5.

Ne ijedjünk meg a házi savanyúság készítésétől, mert a befektetett energia többszörösen megtérül.

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1 kg cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 3 szál kakukkfű
  • 6 dl víz
  • 2 dl fehérborecet
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál feketebors (egész)
  • 1 evőkanál mustármag

 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük és közepes vastagságú karikákra vágjuk. Egy fazékban felforraljuk a vizet a fehérborecettel, majd beledobjuk a fűszereket, a fokhagymát, a cukrot és a sót. Amikor gyöngyözni kezd, hozzáadjuk a cukkinit is, kb. 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A savanyúságot alaposan tisztára mosott üvegekbe töltjük, és 24 órára száraz dunsztba tesszük.