Sütőben sült rozmaringos cékla
Szerző:
2020. november 3.
Kalóriaszegény köretvariáció burgonya helyett.
Hozzávalók:
- 3 cékla
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 szál rozmaring
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só, bors
Elkészítés:
Hámozd meg a céklát, majd vágd kisebb szeletekre. Rendezd egy tűzálló tálba, locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, és rakj a céklák közé fokhagymát, rozmaringot, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
Fedd le az edényt alufóliával és tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Körülbelül 50-60 percig süsd, de teszteld egy villával, hogy elég puha-e. Ha megpuhult, vedd le róla az alufóliát, és pirítsd még pár percig.