Sütőben sült rozmaringos cékla

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. november 3.

Kalóriaszegény köretvariáció burgonya helyett.

Hozzávalók:

  • 3 cékla
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • só, bors

 

Elkészítés:

Hámozd meg a céklát, majd vágd kisebb szeletekre. Rendezd egy tűzálló tálba, locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, és rakj a céklák közé fokhagymát, rozmaringot, majd sózd, borsozd ízlés szerint.

Fedd le az edényt alufóliával és tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Körülbelül 50-60 percig süsd, de teszteld egy villával, hogy elég puha-e. Ha megpuhult, vedd le róla az alufóliát, és pirítsd még pár percig.